Aikakauslehdet verkossa tekevät viihteestä ajasta ja paikasta riippumatonta

Verkkoon on alkanut ilmestyä yhä enemmän ja enemmän erilaisia aikakauslehtiä, joita voi lukea ajasta ja paikasta riippumatta. Lehdet ovat käytettävissäsi, kunhan sinulla vain on verkkoyhteys sekä laite, jolla verkkoon pääsee. Nämä löytyvät nykyään lähes jokaiselta suomalaiselta. Onkin aika upeaa, että aikakauslehden voi nykyisin napsauttaa auki älypuhelimen tai tabletin ruudulta vaikka kesken työmatkan.

Ajasta ja paikasta riippumattomuus on kilpailuvaltti

Aikakauslehdet kilpailevat nykyisin monien erilaisten medioiden kanssa jääden monesti häviölle. Lehtien vieminen verkkoon onkin melkoinen kilpailuvaltti, sillä verkon kautta niistä nauttiminen on ajasta ja paikasta riippumatonta. Tämä on kiireiselle nykyihmiselle melkoinen etu! Kun aikakauslehti on mahdollista hankkia ja lukea verkossa, voi ostopäätöksen tehdä milloin ja missä tahansa ilman, että tarvitsee erikseen lähteä hakemaan lehteä kioskilta. Monen potentiaalisen asiakkaan kohdalla tämä varmasti laskee ostokynnystä!

Parhaimmillaan verkossa tarjolla oleva aikakauslehti tarjoaa lukijoilleen verratonta vertaistukea

Usein verkossa tarjolla olevat aikakauslehdet tarjoavat verkossa varsinaisen lehden lisäksi myös muunlaista sisältöä. Tämä sisältö saattaa olla esimerkiksi lehden aiheeseen liittyvä keskustelupalsta tai aiheen ympärille keskittyneitä blogeja.

Vauva-lehden Aihe Vapaa -keskustelupalsta on hyvä esimerkki siitä, millaista vertaistukea aikakauslehden oheispalvelut voivat parhaimmillaan tarjota. Palstalla vanhemmat keskustelevat äitiydestä sekä siihen liittyvistä tunteista. Toisinaan tunteet kuumenevat ja keskustelu siirtyy asiattomalle tasolle, mutta moni kokee palstan myös suunnattoman tärkeänä vertaistuen antajana.

Moni äiti kokee yksinäisyyttä vanhempainvapaalla ja mikäpä olisikaan parempi kanava purkaa omia tuntojaan kuin keskustelupalsta, jonne saa kirjoittaa nimettömänä? Toisten käyttäjien kommentit voivat auttaa näkemään oman tilanteen erilaisista kulmista, mikä voi parhaimmillaan tuoda oman tilanteen ymmärtämiseen aivan uudenlaista syvyyttä. Kuka osaisikaan neuvoa väsynyttä äitiä paremmin kuin samankaltaisesta tilanteesta selvinnyt toinen äiti? Vertaistuessa on voimaa, ja tämä näkyy erityisen hyvin toimivilla keskustelupalstoilla.

Äitien kokema yksinäisyys selittää varmasti osittain myös sen, että moni vanhempainvapaata kotona viettävä äiti aloittaa oman blogin, jossa voi purkaa omia ajatuksiaan. Monet verkossa toimivat aikakauslehdet tarjoavat itse asiassa mahdollisuuden pitää omaa blogia aikakauslehden sivuston alla. Esimerkiksi KaksPlus-lehden alla on mahdollista pitää omaa blogia keskittyen lapsiperhe-elämään liittyviin aiheisiin.