Verkkolehti on luontoystävällinen valinta

Aikakauslehdet kiehtovat monia ja tarjoavat sekä rentouttavaa viihdettä että ajankohtaista tietoa. Nykyisin moni lehti löytyy jo verkosta ja tällaisen lehden valitsemista voidaankin pitää luontoystävällisenä valintana.

Verkkolehden valmistaminen ei vaadi paperia

Verkkolehteä ei tarvitse painaa paperille, joten sen valmistaminen säästää luontoa. Verkkolehti on käytettävissä yhden klikkauksen päässä ja sitä voi lukea missä ja milloin vain, kunhan vain verkkoyhteys on käytettävissä. Lehteä ei siis tarvitse lähteä erikseen hakemaan kioskilta tai ruokakaupasta, mikä säästää jälleen energiaa ja kuluja.

Toisaalta verkkolehden lukeminen vie kyllä hieman sähköä – ainakin selaamiseen käytettävää laitetta ladattaessa. Kannattaakin suosia mahdollisimman vähän sähköä kuluttavia laitteita sekä mahdollisimman ympäristöystävällistä sähköä. Kannattaa selvittää omasta sähkölaitoksesta, millaisia sähkövaihtoehtoja on tarjolla ja suosia ympäristön kannalta parasta vaihtoehtoa, vaikka se maksaisikin hieman enemmän kuin kaikista edullisin vaihtoehto.

Käytetystä verkkolehdestä ei aiheudu roskaa

Kun verkkolehti on luettu, sitä ei heitetä roskakoriin tai kierrätykseen, kuten tavallinen aikakauslehti, vaan se jää nettiin edelleen toisten luettavaksi. Vaikka tavalliset aikakauslehdet kierrätettäisiinkin, aiheutuu tästä aina energian menetystä, minkä lisäksi läheskään kaikki perinteisten aikakauslehtien lukijat eivät vie lukemiaan lehtiä kierrätykseen, vaan ne saattavat lojua vaikkapa varaston nurkassa tai pahimmillaan luontoa roskaamassa.

Toisaalta voidaan myös sanoa, että käytettyjen selainlaitteiden käyttö saattaa aiheuttaa jätettä, varsinkin, jos toimiva kone vaihdetaan yhä uudelleen ja uudelleen lyhyen ajan sisällä vain uusimpien trendien perässä. Tässäkin asiassa kierrätys ja tietoinen kuluttaminen ovat avainasioita, jotta toiminta voisi olla mahdollisimman ympäristöystävällistä.

Ympäristöystävällisyys on kasvava trendi

Ympäristöystävällisyyttä ja tiedostavaa kuluttamista voidaan pitää kasvavana trendinä. Yhä useampi tekee kulutusvalintansa ympäristö edellä. Tästä syystä myös aikakauslehtien valinnassa kannattaa suosia verkkoversioita tai vaihtoehtoisesti lukea aikakauslehdet kirjastossa. Kaikkea ei tarvitse ostaa omaksi!

Huoli ympäristöstämme on yhteinen ja onkin todella positiivista, että vihreän toimiston periaate on alkanut yleistyä yhä useammilla työpaikoilla. Läheskään kaikkea ei tarvitse nykyaikana printata, vaan erilaiset verkkoversiot ovat oivallinen keino saada viesti perille ilman, että käytetään lainkaan paperia. Kierrätys ja muut ympäristöystävälliset valinnat ovat päivän sana!